Kvällens middag

Kycklingenchiladas med mangochutney


Text tagen från matklubben.se


En mycket god och enkel texmexrätt. Den passar lika bra som egen rätt tillsammans med sallad men är också god att ha på det mexikanska buffébordet.
Jag använder kycklingfiléer men det går lika bra att använda resterna från en grillad kyckling.
Barn har en känsligare mun så mitt recept nedan är inte stark och har en god söt smak från mangon. Ta mer eller mindre av sambal oelek och mango chutney om ni vill ha en hetare eller sötare smak.


Ingredienser

Fyllning:
3 st stora kycklingfiléer
1 stor gul lök
2-3 dl lätt créme fraiche
1 tsk sambal oelek
2 tsk mango chutney
Salt
Peppar

Enchiladas:
8 st tortillasbröd
Riven ost



Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken. Tärna kycklingfiléerna och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta.

Lägg upp köttet på en tallrik och stek löken. Låt den bli glansig och lite gyllenbrun. Häll över créme fraiche och låt puttra någon minut med löken, lägg där efter i köttet igen.

Smaka av med sambal oelek och mango chutney, eventuellt salt och peppar vid behov.

Fördela fyllningen i respektivte tortillabröd, rulla ihop och lägg i en smord form. (Skär rullarna på mitten för mindre bitar.) Strö över osten och gratinera i ca 15 minuter i mitten av ugnen.










Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0