Bakpotatis med räkröra
Ingredienser
- 4 bakpotatisar
- 2 små rödlökar
- 1 stor knippa dill
- 4 dl minifraiche-Jag använde vanlig creme fraiche
- 4 tsk sötstark senap-Tips på sötstark senap är Johnnys senap
- 1 liten gurka
- 300 g skalade räkor
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1. Skala och finhacka rödlöken. Skär dillen fint. Blanda med minifraiche och senap.
2. Skär gurkan i små tärningar och blanda i röran. Rör i räkorna, men spara några till garnering. Salta och peppra. Servera röran i bakpotatisarna.
FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: använd Sour supreme eller krämig tofu i stället för minifraiche.
BAKPOTATIS
Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 225°C, 50-60 minuter. Låt vila en kort stund. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en hadndduk så bränner du inte fingrarna. Fyll med en god röra.
Svar:
Jao det har jag hört att den är, hihi..när såg du den ? :K