Bakpotatis med räkröra





Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 2 små rödlökar
  • 1 stor knippa dill
  • 4 dl minifraiche-Jag använde vanlig creme fraiche
  • 4 tsk sötstark senap-Tips på sötstark senap är Johnnys senap
  • 1 liten gurka
  • 300 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1. Skala och finhacka rödlöken. Skär dillen fint. Blanda med minifraiche och senap.
2. Skär gurkan i små tärningar och blanda i röran. Rör i räkorna, men spara några till garnering. Salta och peppra. Servera röran i bakpotatisarna.

FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: använd Sour supreme eller krämig tofu i stället för minifraiche.




BAKPOTATIS
Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 225°C, 50-60 minuter. Låt vila en kort stund. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en hadndduk så bränner du inte fingrarna. Fyll med en god röra.


Kommentarer
Postat av: Hannele - mamma till 2 underbara prinsar <3

Svar:

Jao det har jag hört att den är, hihi..när såg du den ? :K

2011-01-23 @ 20:46:54
URL: http://mammah.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0