Kvällens drink

En matsked honung och en halv citron blanda och drick små små klunkar ;-)

Det ska vara bra mot halsont och sånt där äckligt slemm :-P





Citron

Verkar både antiseptiskt och sammandragande . Den stimulerar immunsystemet, dämpar feber och är dessutom fylld med c-vitamin. Citron är bra på alla möjliga sätt mot förkylningar och det finns flera sätt att använde den på:

-Gurgla i citronsaft om man har ont i halsen. (Kanske svårt att gurgla om man är liten, men det gör ju inget om man sväljer det heller!) – Mot hosta och förkylning : blanda citronsaft, tre kryddnejlikor och honung i varmt vatten.Bra att dricka innan man går och lägger sig. – Citronfotbad – kläm ur all saften från en citron i en balja varmt vatten. Man kan också riva citronskalet och ha i om man vill. Låt barnet sitta skönt med fötterna i baljan. Täck över med ett badlakan så att inte värmen försvinner. Citronsaften gör så att svullna slemhinnor drar ihop sig och snuvan avtar. Dessutom blir fotbadet en stunds vila för barnet. Torka fötterna och ta på sockor efteråt. Fötterna ska alltid vara varma när man är förkyld. – Citronomslag. Vira ett bomullstyg fuktat med citronsaft runt underbenen. Det tar ned febern. Byt ungefär efter en timme




Honung

Honung är slemlösande och därför bra mot hosta. Den har dessutom antiseptiska egenskaper och hjälper mot diverse åkommor. Obs! Kom ihåg att man inte ska ge honung till barn under ett år! – Blandad med citron eller cidervinäger blir den en lindrande hostmedicin. – Varmt honungste med citron är bra mot förkylning och feber. -Honung med en tesked hackad timjan i hjälper mot hosta.



Detta är hämtat från denna sida http://www.honungsformedlingen.se/?tag=/halsont


Fast tipset om att dricka houng och citron från början kom från min kompis Paulina (http://gentlewoman.blogg.se)


Kommentarer
Postat av: Jennie ♥

sv: usch då :/ akta så du inte får för högt blodsocker på piggelinerna, de fick jag en gång då jag åt rätt så många en kväll. haha.

krya på dej!



allt är fint här! vad har du gjort idag då? bara kurerat dig?

2011-01-21 @ 22:20:52
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Mammabea

SV: Jo, känner igen de sen så många gånger förr.. Hm, får hoppas att det inte är så =/

2011-01-22 @ 08:55:18
URL: http://mammabea.se
Postat av: Nathalie

Kul att du var med och tävlade:D Vinnarna finns nu uppe på bloggen:D Anmäl dig gärna till den nya dagens blogg tävlingen här:

http://liborius.blogg.se/2011/january/dagens-blogg-12.html#comment

2011-01-22 @ 10:20:17
URL: http://liborius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0